West Quay, Southampton

Greengage undertook an Environmental Impact Assessment (EIA) screening exercise and generated a Sustainability Statement to support the detailed planning submission for this contemporary office development. Understanding the requirements of the statutory authorities enabled the scope of works to be tightly focused around key requirements, which avoided the need for environmental assessment and saved time and money.

The 150,000 sq ft office building over six floors occupies 0.55 hectares on the western side of the West Quay and comprises Phase 3 of the comprehensive proposals to regenerate the area south of West Quay Shopping Centre.

Greengage advised upon specific environmental planning conditions and liaised with the Environment Agency and Southampton City Council with respect to flood risk conditions and archaeology, which led to their successful discharge.

    Privacy Preferences

    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

    Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
    Click to enable/disable Google Fonts.
    Click to enable/disable Google Maps.
    Click to enable/disable video embeds.
    Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.