Alfa Laval

Greengage provided a number of environmental reports in support of a planning application for land at the former Alfa Laval site in Brentford, ranging from sustainability and ecology advice to a socio-economic impact assessment.

We approached the challenge of this constrained development space with an innovative and well thought out design approach. We maximised green links, created wildlife corridors and incorporated play space. Through utilising green roofs and vertical climbers, the air quality and potential heat issues were improved whilst creating an appealing green facade.

Greengage also undertook the socio-economic assessment of the proposed development. This included considering the potential impact on schools and medical facilities as well as on open space and play space. The team were able to identify that additional employment opportunities would be generated by the scheme.

    Privacy Preferences

    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

    Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
    Click to enable/disable Google Fonts.
    Click to enable/disable Google Maps.
    Click to enable/disable video embeds.
    Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.